Cursusaanbod 2018-2019

Edelsmeden

Docenten Josy Vaassen en Janine Berben

Maak uw eigen sieraden. U begint bij het begin en leert de basistechnieken, van zagen tot solderen, met onedele metalen. Vervolgens werkt u met zilver (en eventueel goud) aan uw persoonlijke ontwerpen. De docente staat u met raad en daad terzijde en komt met suggesties om nieuwe technieken te proberen en steeds een stapje verder te komen. Tot u geheel zelfstandig uw eigen werkstukken creëert. Voor beginners is een basispakket te koop van kleine gereedschappen, kosten €70. Als u dit wilt bestellen, kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.

Maandagavond, en woensdagavond  van 19.30 – 22.00 uur

Beginners en gevorderden

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 330,- euro

Start 2e week van september

Docente Janine Berben

 

Maandagmorgen en woensdagmorgen van 9.00 – 11.30 uur ,

dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 330,- euro

Start 2e week van september

Docente Josy Vaassen

 

Keramiek

Klei is een materiaal dat uitnodigt tot experimenteren en onderzoeken. Je zult tijdens de eerste lessen ontdekken dat de mogelijkheden nagenoeg onbegrensd zijn. Cursisten met geen tot weinig ervaring met klei leren vervolgens hoe ze een werkstuk kunnen opbouwen. Hiervoor bestaan verschillende technieken zoals: opbouwen met ringen, met platen werken, gebruik maken van mallen of een massief werkstuk maken. Door middel van deze technieken maak je verschillende werkstukken waardoor je ervaring op doet in het werken met klei. De techniek staat bij deze eerste opdrachten centraal maar levert ook leuke objecten op zoals schalen, beelden en bolvormen.

De gevorderden kunnen hun technische vaardigheden nog uitbreiden tijdens het maken van grotere beelden en het ontwikkelen van een eigen stijl.

Werkstukken kunnen met engobes, oxides, glazuren of sinter engobes afgewerkt worden. Stookkosten zijn in principe bij het cursusbedrag inbegrepen. Voor grote werkstukken of thuisgemaakt werk moet wat extra betaald worden.

De werkstukken worden gebakken en geglazuurd in een keramiekoven. Ook bestaat de mogelijkheid om op het eind van de cursus in te schrijven voor een rakudag. Centraal staat het plezier hebben in het werken met klei.

Eigen projecten en ideeën zijn mogelijk, samen bekijken we dan welke techniek voor het te maken werk geschikt is.

Klei kan op de Banderthof gekocht worden.

donderdagmorgen van 9.30 -12.00 uur

donderdagmiddag13.30 – 16.00 uur

donderdagavond 19.30 – 22.00 uur

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 325,- euro

Extra kosten:  klei, glazuur

Start 2e week van september

Docente Teja Krol

 

Schilderen

Je eigen creativiteit ontdekken, herontdekken. Lekker genieten, ontspannen en creatief bezig zijn. Nieuwe contacten opdoen in de pauze onder het genot van een kopje koffie. Op ongedwongen wijze word je wegwijs gemaakt in enkele schildertechnieken. Werken met acryl, gemengde technieken, collage, vrij werk en naar opdracht werken. Heb je al ervaring met schilderen en wil je je verder bekwamen of ben je beginner? In beide gevallen ben je van harte welkom. Je kunt rekenen op professionele begeleiding.

Maandagavond 19.30 – 22.00 uur

dinsdagmiddag 13.30 – 16.00 uur

28 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 425,- euro

Start 2e week van september

Docente Hanny Delahaye

 

Bronssculpturen

Brons sculpturen maken volgens de “verloren was” techniek. Het werken aan een brons sculptuur is heel ontspannend en rustgevend. Het zoeken naar de grens van vormgeven in was. Het leren van verschillende technieken. Je eigen kunnen overtreffen door een prachtig zelf ontworpen bronzen beeld, dat je een mooie plaats kunt geven, binnen of buiten. Ik adviseer je om eerst een aantal beelden uit was te maken. Leer de techniek en mogelijkheden kennen. Neem de vrijheid en experimenteer.

In een later stadium beslis je welk beeld je wilt laten gieten.

Je beeld wordt steeds sierlijker en mooier. Je zult er trots op zijn. Gietkosten voor een brons sculptuur vanaf 80,- euro  tot ….. naar gelang het gewicht van je beeld.

Cursus is exclusief was en gietkosten.

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Dinsdagmorgen 9.30 – 12.00 uur

Kosten 325,- euro

Start 2e week van september

Docente Hanny Delahaye

Schilderen

Schilderen op woensdagavond.

Dat breekt de week en geeft je de mogelijkheid om in een groep je eigen wensen en eventuele ervaring in tekenen en schilderen uit te werken en heerlijk bezig te zijn met het maken van werkstukken op papier of hout. Alle mogelijke technieken kunnen gebruikt worden, met tekenmateriaal en schildergerei. Potlood, houtskool, aquarel, acryl en olieverf en meer, dat wat het beste bij je idee past. Groot, klein, collages, heerlijk om je zo uit te leven. De docent begeleidt u in zelfgekozen onderwerp of reikt thema’s aan. We zijn zo’n twee uur bezig op de ruime zolder van Creatief Centrum Banderthof en de sfeer is zeer ontspannen en gemoedelijk, ook nieuwelingen voelen zich meteen welkom.

Woensdagavond 19.30 – 21.30 uur

22 lessen van 2 uur wekelijks

Kosten 262,- euro

Start 2e week van september

Docente Gonnie Perrée

Wolvilten 

In de eerste les wordt kennis gemaakt met het materiaal wol. U krijgt de basistechnieken geleerd zoals: plat vilt, bal en snoervilt. Deze “proeven” zullen verwerkt worden tot een sieraad naar keuze. De rest van de lessen komen de volgende technieken aan bod: Voorvilt; vormvilt; holvilt; opbouwend vilt en het “lassen” van de wol. Deze technieken worden toegepast in een werkstuk naar keuze. Denk hier bijvoorbeeld aan sieraden, tassen, vazen etc. Eerste les meenemen: handdoek, schaar, plasticzak. Materialenkaart à € 20,- te koop bij de docent .

Donderdagavond 19.30 – 22.00 uur

Beginners en gevorderden

6 lessen van 2,5 uur tweewekelijks

Kosten 90,- euro

Start september/januari

Docente Janine Berben

 

 

Workshops creatieve ontwikkeling 8 t/m 11 jaar

In deze workshops gaan we diverse materialen en technieken ontdekken en onderzoeken op een speelse en creatieve manier. De eigen fantasie krijgt hierbij alle ruimte. Ontdek bijvoorbeeld het werken met natuurlijke materialen en onderzoek welke materialen hergebruikt kunnen worden tot een nieuw product. Ben je nieuwsgierig geworden maar weet je nog niet zeker of dit iets voor je is? Er bestaat altijd de mogelijkheid om een proefles te volgen.

Zaterdagmorgen

10 lessen van 1,5 uur wekelijks

Kosten  €75,-

Docente Francesca Penders

Workshops creatieve ontwikkeling 12 t/m 18 jaar

In deze workshops worden jullie uitgedaagd om te onderzoeken en te experimenteren met verschillende materialen en technieken. In een ontspannen sfeer worden de eigen fantasie en creativiteit gestimuleerd door middel van creatieve activiteiten. Ben je nieuwsgierig geworden maar weet je nog niet zeker of dit iets voor je is? Er bestaat altijd de mogelijkheid om een proefles te volgen.

Zaterdagmorgen

10 lessen van 1,5 uur wekelijks

Kosten  €75,-

Docente Francesca Penders

 

 

Kidsclub schilderen

Heb je altijd al willen leren tekenen en schilderen?

Ben je tussen de 8 en 14 jaar? Dan is deze cursus iets voor jou.

Deze workshop laat je spelenderwijs kennismaken met verschillende schilderstechnieken  en materialen. Je mag werken naar je eigen ideeën, maar er worden ook opdrachten /uitdagingen aangeboden . Experimenteren speelt een belangrijke rol.

Zaterdagmorgen 

Les: elke week van 9.30– 11.30 uur

Dit in blokken van 10 lessen.  Min. aantal deelnemers is 7

Verf en kwasten zijn  inclusief .

Doeken en/of acrylblok zijn voor eigen rekening.

Kosten 10 lessen van 2 uur voor 118,- euro

Docente Hanny Delahaye

 

Keramiek en mozaïek voor jeugd 8 t/m 11 jaar start 9.15 uur

Keramiek en mozaïek 12 t/m 18 jaar start 11.00 uur

 

Aan de hand van een thema worden jullie uitgedaagd om te experimenteren met verschillende technieken. In een ontspannen sfeer worden eigen fantasie en creativiteit gestimuleerd.

Ben je nieuwsgierig geworden, maar weet je nog niet zeker of dit iets voor je is?

Er bestaat altijd de mogelijkheid om een proefles te volgen!

Zaterdagmorgen 

10 lessen van 1,5 uur wekelijks

Kosten  €75,- exclusief 15 euro materiaalkosten

Docente Anneke Ver

Advertenties
Advertenties
%d bloggers liken dit: