Cursusaanbod 2016-2017

Brons sculpturen

Brons sculpturen maken volgens de “verloren was” techniek. Het werken aan een brons sculptuur is heel ontspannend en rustgevend. Het zoeken naar de grens van vormgeven in was.

Het leren van verschillende technieken. Je eigen kunnen overtreffen door een prachtig zelf ontworpen bronzen beeld, dat je een mooie plaats kunt geven, binnen of buiten. Ik adviseer je om eerst een aantal beelden uit was te maken. Leer de techniek en mogelijkheden kennen.

Neem de vrijheid en experimenteer. In een later stadium beslis je welk beeld je wilt laten gieten.

Je beeld wordt steeds sierlijker en mooier. Je zult er trots op zijn. Gietkosten voor een brons sculptuur vanaf 80,- euro  tot ….. naar gelang het gewicht van je beeld.

 

Dinsdagmorgen

22 lessen van 2,5 uur start 13 september

Kosten 308,- euro

Zaterdagmorgen 15 lessen van 2,5 uur

Kosten € 210,00 start 17 september 2016.

Docente Hanny Delahay

 

Edelsmeden

Docenten Josy Vaassen en Janine Berben

Maak uw eigen sieraden. U begint bij het begin en leert de basistechnieken, van zagen tot solderen, met onedele metalen. Vervolgens werkt u met zilver (en eventueel goud) aan uw persoonlijke ontwerpen. De docente staat u met raad en daad terzijde en komt met suggesties om nieuwe technieken te proberen en steeds een stapje verder te komen. Tot u geheel zelfstandig uw eigen werkstukken creëert. Voor beginners is een basispakket te koop van kleine gereedschappen, kosten €70. Als u dit wilt bestellen, kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.

 

Maandagavond, en woensdagavond

Beginners en gevorderden

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 314,- euro

Start 12 en 14 september 2016

Docente Janine Berben

 

Maandagmorgen, dinsdagavond, woensdag-en vrijdagmorgen

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 314,- euro

Start maandag 12 september, dinsdag, 13 september,

woensdag 14 september en vrijdag 16 september 2016

Docente Josy Vaassen

 

Keramiek

Klei is een materiaal dat uitnodigt tot experimenteren en onderzoeken. Je zult tijdens de eerste lessen ontdekken dat de mogelijkheden nagenoeg onbegrensd zijn. Cursisten met geen tot weinig ervaring met klei leren vervolgens hoe ze een werkstuk kunnen opbouwen. Hiervoor bestaan verschillende technieken zoals: opbouwen met ringen, met platen werken, gebruik maken van mallen of een massief werkstuk maken. Door middel van deze technieken maak je verschillende werkstukken waardoor je ervaring op doet in het werken met klei. De techniek staat bij deze eerste opdrachten centraal maar levert ook leuke objecten op zoals schalen, beelden en bolvormen.

De gevorderden kunnen hun technische vaardigheden nog uitbreiden tijdens het maken van grotere beelden en het ontwikkelen van een eigen stijl.

Werkstukken kunnen met engobes, oxides, glazuren of sinter engobes afgewerkt worden. Stookkosten zijn in principe bij het cursusbedrag inbegrepen. Voor grote werkstukken of thuisgemaakt werk moet wat extra betaald worden.

De werkstukken worden gebakken en geglazuurd in een keramiekoven. Ook bestaat de mogelijkheid om op het eind van de cursus in te schrijven voor een rakudag. Centraal staat het plezier hebben in het werken met klei.

Eigen projecten en ideeën zijn mogelijk, samen bekijken we dan welke techniek voor het te maken werk geschikt is.

Klei kan op de Banderthof gekocht worden.

 

Donderdagmorgen, donderdagmiddag en donderdagavond

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 308,- euro

Extra kosten:  klei, glazuur

Start 15 september 2016

Docente Teja Krol

 

Schilderen, kunst zonder einde

Je eigen creativiteit ontdekken, herontdekken. Lekker genieten, ontspannen en creatief bezig zijn. Nieuwe contacten opdoen in de pauze onder het genot van een kopje koffie. Op ongedwongen wijze word je wegwijs gemaakt in enkele schildertechnieken. Werken met acryl, gemengde technieken, collage, vrij werk en naar opdracht werken. Heb je al ervaring met schilderen en wil je je verder bekwamen of ben je beginner? In beide gevallen ben je van harte welkom. Je kunt rekenen op professionele begeleiding.

 

Dinsdagmiddag en donderdagavond

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 308,- euro

Start dinsdag 13 september , donderdag 15 september 2016

 

Donderdagmiddag starterscursus

15 lessen van 2,5 uur

Kosten 210,- euro

Docente Hanny Delahaye

 

Schilderen

Schilderen op woensdagavond.

Dat breekt de week en geeft je de mogelijkheid om in een groep je eigen wensen en eventuele ervaring in tekenen en schilderen uit te werken en heerlijk bezig te zijn met het maken van werkstukken op papier of hout. Alle mogelijke technieken kunnen gebruikt worden, met tekenmateriaal en schildergerei. Potlood, houtskool, aquarel, acryl en olieverf en meer, dat wat het beste bij je idee past. Groot, klein, collages, heerlijk om je zo uit te leven. De docent begeleidt u in zelfgekozen onderwerp of reikt thema’s aan. We zijn zo’n twee uur bezig op de ruime zolder van Creatief Centrum Banderthof en de sfeer is zeer ontspannen en gemoedelijk, ook nieuwelingen voelen zich meteen welkom.

 

Woensdagavond

22 lessen van 2 uur wekelijks

Kosten 250,- euro

Start woensdag 14 september 2016

Docente Gonnie Perrée

 

Schilderen ontdekkingstocht in vorm en kleur

Door het beoefenen van diverse teken- en schildertechnieken maken we kennis met toegankelijke methoden, die bruikbaar zijn om je eigen ideeën zichtbaar te maken. Er worden vooraf geen eisen gesteld aan teken- of schilder-vaardigheden. De thema’s variëren van fantasie tot portret, landschap en stilleven. De techniek omvat tekenen met potlood, houtskool, inkt en schilderen met aquarel, acryl, gouache, olieverf en gemengde technieken. Zo kan je als groep eenzelfde onderwerp uitwerken, waarbij je elkaar kan stimuleren. Maar je kan ook individueel werken, waarbij je eigen voorkeur optimaal tot zijn recht komt.

Werk van bekende kunstenaars kan hierbij als inspiratiebron dienen om tot goede individuele ontplooiing te komen. Uitgangspunt is om eigen beeldende kwaliteiten te ontwikkelen. Kortom: een ontdekkingstocht naar de geheimen van beeldende kunst door actief tekenen (vorm) en schilderen (kleur).

 

Woensdagmiddag

22 lessen van 2 uur wekelijks

Kosten 250,- euro

Start woensdag 14 september 2016

Docent Leo Kornips

 

Wolvilten

In de eerste les wordt kennis gemaakt met het materiaal wol. U krijgt de basistechnieken geleerd zoals: plat vilt, bal en snoervilt. Deze “proeven” zullen verwerkt worden tot een sieraad naar keuze. De rest van de lessen komen de volgende technieken aan bod: Voorvilt; vormvilt; holvilt; opbouwend vilt en het “lassen” van de wol. Deze technieken worden toegepast in een werkstuk naar keuze. Denk hier bijvoorbeeld aan sieraden, tassen, vazen etc. Eerste les meenemen: handdoek, schaar, plasticzak. Materialenkaart à € 20,- te koop bij de docent .

 

Donderdagavond

Beginners en gevorderden

6lessen van 2,5 uur tweewekelijks

Kosten 85,- euro

Start 15 september 2016 en 19 januari 2017

Docente Janine Berben

 

Workshops creatieve ontwikkeling 8 t/m 11 jaar

In deze workshops gaan we diverse materialen en technieken ontdekken en onderzoeken op een speelse en creatieve manier. De eigen fantasie krijgt hierbij alle ruimte. Ontdek bijvoorbeeld het werken met natuurlijke materialen en onderzoek welke materialen hergebruikt kunnen worden tot een nieuw product. Ben je nieuwsgierig geworden maar weet je nog niet zeker of dit iets voor je is? Er bestaat altijd de mogelijkheid om een proefles te volgen.

 

Zaterdagmorgen 9.15 uur

22 lessen van 1,5 uur wekelijks

Kosten 145,- euro

Start 17 september 2016

Docente Francesca Penders

 

Creatieve ontwikkeling tekenen en schilderen 12 t/m 18 jaar

In deze workshops worden jullie uitgedaagd om te onderzoeken en te experimenteren met verschillende materialen en technieken. In een ontspannen sfeer worden de eigen fantasie en creativiteit gestimuleerd door middel van creatieve activiteiten. Ben je nieuwsgierig geworden maar weet je nog niet zeker of dit iets voor je is? Er bestaat altijd de mogelijkheid om een proefles te volgen.

 

Zaterdagmorgen 11.00 uur

22 lessen van 1,5 uur wekelijks

Kosten 145,- euro

Start 17 september 2016

Docente Francesca Penders

 

 

 

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: